Tilbake til bli inspirert Guide: 5 ting du må fokusere på når du innreder kontoret

5 ting du må fokusere på når du innreder kontoret

Kontorområdet er en essensiell del av bedriften – her tilbringes det mange kreative arbeidstimer hver eneste dag. Derfor er det viktig at kontorinnredningen skaper en funksjonell og inspirerende ramme, slik at det blir rom for effektivt arbeid og til å tenke kreative tanker om kommende forretningseventyr.

Ethvert kontor består av en rekke grunnleggende ting som: arbeidsbord, kontorstoler og oppbevaring, der alle har en avgjørende funksjon når det gjelder å skape arbeidsro for øye og sinn.

Innredningsarkitekt Charlotte Møller ser det som innredningens viktigste oppgave å «støtte bedriftens arbeidskultur, image og fremtidsvisjoner, gjennom valg av både møbler, tilbehør og måten disse plasseres sammen og brukes».

Den oppgaven kan virke som en stor utfordring. Derfor har Dencon samlet de beste rådene for kontorinnredning, som du kan bruke til inspirasjon.

Arbeidsbordet – basen for arbeidsplassen  

Arbeidsbordet utgjør basen for arbeidsplassen, her er det viktig med et funksjonelt og stilrent arbeidsbord hvor du føler deg hjemme i hverdagen. Her skal det være god plass til alt det man trenger for å få en effektiv arbeidsdag: computer, tastatur, mus, skrivebok, kaffe m.m.


I tillegg til god plass er det også viktig å ta hensyn til fysisk velvære ved valg av skrivebord. Visste du at det ifølge Arbeidstilsynet er bedriftens ansvar å legge opp arbeidet slik at det er mulighet for variasjon? I en stillesittende jobb kan du f.eks. oppnå avveksling med Dencons heve-/senkebord.


Her bør du også prioritere muligheten for forskjellige «materialer og størrelser, samt mulighet for fleksibilitet», da mange bedrifter ofte vil ha «bruk for å ommøblere, gruppere på nytt og forandre måten bordene står på,» forklarer Charlotte Møller. Her er dobbeltbord velegnet, da de inviterer til sparring mellom medarbeiderne.

Tænk bæredygtigt, når du indretter  

Tenk bæredyktig når du innreder

Det bæredyktige og miljøvennlige valget er en naturlig del av alle arbeidsprosesser hos Dencon – det er en del av kjernen i vår designfilosofi.

Enhver moderne innredning tar hensyn til hvilket miljøavtrykk det har. Det kan lønne seg å sette seg inn i hvordan møblene er produsert og tenke langsiktig, slik at du er sikker på å få kvalitetsmøbler som er tidløse og som tåler mange års daglig slitasje.

Det er kun fordeler ved å velge bæredyktige kontormøbler i din innredning. Her kan du være sikker på at:

  • Møblene dine setter minst mulig miljøavtrykk
  • Møblene er produsert under gode og trygge arbeidsforhold
  • Din innredning inneholder møbler som kommer fra bæredyktig skogdrift

Les mer om våre tiltak for en bedre og bæredyktig produksjon.

En del av den danske designarven

Dypt inne i sjelen verner Dencon om den danske designtradisjonen. Vårt design er demokratisk og har fokus på harmoni og på mennesket som skal bruke våre møbler.

Der er en holdning til forskel

Mennesket i centrum betyder, at Dencon tager hensyn til kroppen og dens funktioner. Det gør vi, fordi vi ved, at bevægelse giver velvære, der påvirker din arbejdsdag positivt.

Made in Denmark siden 1964

Etter mer enn 50 år er Dencon formet av danske design- og håndverkstradisjoner. Stort sett alle møbler produseres i dag på vår fabrikk i Danmark av håndverkere som føler kvalitet med alle sanser.

Komfort til et stillesittende arbeid med kontorstolen

Der er mange hensyn å ta når man velger kontorstoler. Skal det være med eller uten armlene? Hvor høyt skal setet være? Skal den være fullpolstret? Hvilket materiale?

Timene bak arbeidsbordet krever en god stol hvor du kan sitte behagelig.

Å ha riktig kontorstol kan ha avgjørende effekt og skal ifølge Charlotte Møller «kunne brukes av flere med tanke på at man ofte er flere om en arbeidsplass.» Hun legger til at den også «må være tilgjengelig i flere nyanser og med diverse tilbehør for det samlede uttrykket i bedriften, og at den skal besitte mange kvaliteter på en og samme tid.»

Dekorativ oppbevaring til kontorinnredning

Kontor- og kreativt arbeid kan raskt komme til å fylle opp arbeidsbordet, og nettopp derfor er også oppbevaring en vesentlig del av kontorinnredningen. Den riktige oppbevaringen kan piffe opp kontoret. Her foreslår vi at du velger løsninger som ikke bare er praktiske, men som også utfyller rommet.

Oppbevaring må aldeles ikke være kjedelig – det kan til og med ha en dekorativ funksjon. Vi anser oppbevaring som mye mer enn bare et sted for løsark – her har bedriften din virkelig muligheten til å skape rom og hyggekroker i kontorlandskapet.


«Jeg synes, det er viktig at oppbevaringsmodulene er fleksible og kan ha flere funksjoner enn bare å oppbevare mapper og ting. Dermed får man muligheten til å skape noen kreative innretninger som har plass til både oppbevaring og opphold – og som har et spennende uttrykk,» utdyper Charlotte Møller.


Dette kan f.eks. gjøres med våre uttrekksskap som selvfølgelig har en oppbevarende funksjon, men som også er med på å definere kontorets uttrykk.

Gi liv til innredningen med materialer, farger og former

Det kan være en god idé å tenke i materialer, farger og former fra begynnelsen av, da helheten kan bidra til hvordan arbeidsmiljøet oppleves.

Ved å mikse og matche kan du skape kontraster og liv i innredningen din. Dette kan gjøres ved:

  • oppbevaring i forskjellige materialer, farger eller former
  • forskjellig tekstil til kontorstolene
  • arbeidsbord i forskjellige utforminger
  • loungeområder mellom kontorøyene
  • en blanding av harde og myke materialer

Fellesskapet vil være fremtidens fokusområde. Her forteller Charlotte Møller at «det vil bli enda mer fokus på grupper, fellesområder, kaféområder m.m. Steder hvor man kan møte kollegene sine og hvor det er plass til å skape en felles ånd og stemning.»

Det må et helt særegent estetisk uttrykk til for å skape en stemning og ånd, som gjenspeiler bedriftens kultur. Derfor er innredningen uhyre viktig.

Dette er ting du bør vurdere i forbindelse med innredningen av kontorområdet. Hvis du trenger råd og ekspertise, står Dencons forhandlere alltid klare med kyndig veiledning slik at du skal kunne ta de riktige innredningsvalgene for bedriften din.

Nyheter fra Dencon

Registrer deg for Dencons nyhetsbrev og la deg inspirere av nyheter fra Dencons verden.

Tilmeld dig her

 

Se katalog Hør om mulighetene for en enkel og elegant løsning hos din lokale Dencon-forhandler på +45 9752 1722

Vi er klare til å svare på spørsmålene dine

Næste case

Case for STB Byg

Vil være ”den gode arbeidsplass”

Les mer
¨